S 1. 1. 2015 prihaja do nekaterih sprememb na področju DDV, ki jih predavateljica Aleksandra Heinzer predstavlja in analizira v tem video seminarju.

Tako na spremembe DDV po 1. 1. 2015 v Sloveniji predvsem vpilvata Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1H), ki je bil v Uradnem listu RS št. 86 objavljen 1. 12. 2014, ter Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izvajanju Zakona o davku na dodano vrednost, ki je bil v Uradnem listu RS št. 85 objavljen 28. 11. 2014.

ddv-2015

Aleksandra Heinzer na začetku video seminarja predstavi spremembe DDV v letu 2015 in obravnava bistvene novosti. Nato izpostavi eno izmed bistvenih novosti, spremembo kraja obdavčitve pri nekaterih storitvah in pojasni, za katere storitve velja sprememba kraja obdavčitve in za katere ne.

Video seminar nadaljuje s predstavitvijo sprememb pri ugotavljanju prebivališča naročnika in domnev, predvsem pri eletkronskih storitvah, na koncu pa predavateljica obravnava še uvedbo mini VEM sistema, kjer predstavi pravila in poda nekatere razlage.